Cum să alegi, de unde să cumperi oala profesionala pentru gătit perfectă pentru stilul tău de gătit, adecvată bucătăriei tale devine de multe ori o problemă destul de complicată. O alegere dificilă. Numărul mărcilor existente pe piață este destul de mare, iar gamele complete de oale inox profesionale sunt foarte variate. Seturile de oale existente acum pe piață sunt din diferite materiale, de la vase din aluminiu, cupru, fontă.
De materialul din care decideți să achiziționați un set de oale, depinde succesul dumneavoastră în bucătărie. Calitatea preparatelor, trebuie să știi, depinde în foarte mare măsură de oala horeca pe care decizi să o cumperi. Știm că este o decizie grea, dar acest ghid de utilizare te va ajuta să afli repede toate necunoscutele.
Care sunt avantajele utilizării unui set de oale de inox profesionale?
Specialiștii în bucătărie vă prezintă multiplele avantaje ale unor oale de inox profesionale. Veți deveni super-bucătari la voi acasă. În primul rând este vorba despre durabilitate, de rezistența în timp.
Că nu vrem să cumpărăm oale în fiecare lună pentru că le-am ars sau le-a sărit smalțul. Oale inox profesionale sunt rezistente la pete și zgârieturi. Nu veți avea pete de calcar pe ele, iar dacă folosiți un burete de sârmă, acesta nu va lăsa nicio urmă. Un set de oale inox profesionale are un aspect plăcut, este strălucitor când îl vezi pe raft la magazin, și te asigurăm de menținerea în timp și după zeci de utilizări.
În plus, se curăță foarte ușor. Oțelul inoxidabil folosit la o oala horeca este bun pentru a găti orice aliment. De la supă cremă de legume, alimente alcaline, la un suc de roșii pentru iarnă, adică alimente acide.
Nu trebuie să vă faceți griji, pentru că acest aliaj nu este coroziv în timp. Puteți prepara chiar și crema pentru tortul aniversar.
Cum alegi cele mai bune oale inox profesionale si ce trebuie să iei în considerare?
Acum că v-am convins că un set de oale de inox este cea mai bună alegere pentru bucătărie, acum vă învățăm cum să le alegeți. La ce caracteristici să fiți atenți. Aceste oale de inox profesionale au în compoziție materiale rezistente, de aceea sunt mai grele și le veți folosi mult timp.
Cel mai greu tip de oale din oțel inoxidabil au în compoziție 10% nichel și 18% crom. Ambele vor proteja oțelul de rugină și oferă strălucire produsului. O altă caracteristică pe care trebuie să o luați în considerare este necesitatea nevoilor.
Trebuie să te gândești dacă într-adevăr ai nevoie de un set de oale inox profesionale de 20 de piese sau îți este suficientă o singură piesă sau două, dar de dimensiuni diferite. Verificați rezistența și modul de prindere al mânerelor. Iar foarte important la oale este dacă vin cu capac sau nu.
Capacul se vinde de cele mai multe ori separat, așa că fiți atenți la diametru. Alegeți capacul care se potrivește perfect.
Să analizăm compoziția acestor oale inox profesionale!
Câte straturi conțin aceste oale din inox profesionale. Deoarece inoxul nu este un conductor de căldură, o foiță subțire de aluminiu sau cupru este topită și pus ca strat în compoziția unei oale din inox profesionale pentru a îmbunătăți conductibilitatea căldurii. Stratul de jos, sau fundul unei oale va fi din cupru sau aluminiu. Numărul straturilor din compoziția unei oale trebuie să fie un aspect foarte important în alegere. Oala horeca care are în compoziție doar oțel inoxidabil este ușoară.
Un aspect important de care trebuie să țineți cont este faptul că se umezește foarte repede. Nu vă faceți probleme pentru sănătate. Orice compoziție de metale este testată, nu produce reacții chimice, protejează sănătatea. Pentru bucătărie un set de oale este numai o parte din lucrurile necesare unei familii. Dar și alimentele pe care le veți pune in oale sunt foarte importante.
Alegeți oala horeca care să se încadreze bugetului dumneavoastră, dar luați în considerare și sfaturile profesioniștilor în gătit.
Cum să îngrijiți, să întrețineti oale HORECA?
Dacă v-ați mutat și v-ați cumpărat oale HORECA, trebuie să știți cum să le îngrijiți, cum să le mențineți strălucirea. Gătiți la foc mediu. Acest lucru ajută alimentele să nu se lipească.
Când ați terminat de gătit, lăsați aceste oale de inox profesionale să se răcească și apoi le puneți la înmuiat. Dacă puneți la înmuiat oala horeca fiind fierbinte, acesta se poate deforma. O dată înmuiată, spălați oala cu apă și soluție de spălat vase, apoi clătiți abundent. Un sfat foarte important – nu lăsați aceste oale de inox profesionale ore în șir la înmuiat.
După ce v-ați asigurat că oala este curată și clătită, lăsați-o la scurs, apoi cu o cârpă uscată ștergeți petele. Mâncarea are un gust mult mai bun dacă este gătită în oale de inox profesionale, bineînțeles la foc mediu pentru a nu se lipi. Alimentele puțin aldente vor păstra vitaminele legumelor.
Alimentele se lipesc dacă folosesc la gătit o oala profesionala din inox?
Într-o oala profesionala din inox, dacă urmezi sfaturile noastre, alimentele nu se vor lipi niciodată. Alimentele bogate-n proteine, de exemplu carnea și ouăle, formează o legătură cu metalul și se vor lipi repede.
Important este de luat în calcul, pentru a evita lipirea alimentelor într-o oala profesionala din inox - carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a o pune într-o oala încinsă. Gătitul la o temperatură mare determină și mâncarea să se lipească mai mult, motiv pentru care în toate cărțile de gătit, în rețetele de pe internet veți găsi recomandarea de a găti la foc mediu sau chiar foc mic.
Dacă oala profesionala nu este dintr-un oțel de bună calitate și are puncte care se încălzesc mai intens în partea de jos, atunci alimentele se vor lipi. Alegeți oale de la StyleHoreca.ro și vă garantăm o calitate superioară a tuturor produselor, fiind realizate în Spania.
Ce ustensile de bucătărie să folosiți pentru o oala profesionala?
Oala profesionala necesită o îngrijire atentă. Cum puteți folosi ustensilele dumneavoastră de bucătărie, acum că am aflat care sunt tipurile și avantajele folosirii unei oale inox profesionale. Puteți folosi oala profesionala pentru toate nevoile dumneavoastră culinare și opțiunile de gătit casnic.
Aceasta variază de la prăjire, gătit la abur, coacere la cuptorul clasic pe gaz sau cuptorul electic, fierbere sau chiar grătar. Aceste oale inox profesionale pot fi puse în frigider, dar rețineți că nu se pot pune la cuptorul cu microunde. Folosiți linguri de lemn pentru a amesteca mâncarea, spatule din lemn pentru a întoarce carnea.
Palete din plastic, cauciuc, orice ustensilă care nu zgârie oala profesionala. Orice oala horeca se poate spăla la mașina de spălat vase. Este momentul în care trebuie să învățați să gătiți în vase din inox, pentru calitatea mâncărurilor, pentru siguranța gătitului și sănătatea întregii familii.
Luarea deciziei finale de cumpărare cu privire la alegerea unei oale inox profesionale, oala din cupru, fontă sau aluminiu este de multe ori o decizie bazată pe cât timp petreceți în bucătărie și de bugetul alocat. Pentru capacitatea de utilizare, durabilitate și raportul calitate-preț, oalele din inox inoxidabil ar trebui să fie tot timpul pe primul loc în topul alegerilor. Analizați avantajele, cumpărați câte oale aveți nevoie cu mânere rezistente și capace adaptate dimensiunii.
Gama completă de produse StyleHoreca.ro acoperă toate cerințele pieței, cu mărci cunoscute în industria horeca pentru combinația calitate-preț. Îmbinând designul acestor oale profesionale cu prețurile accesibile, StyleHoreca.ro este o garanție pentru cei 20 de ani de activitate și pentru relațiile și parteneriatele durabile de succes cu clienții noștri.